YTB Aile Ve Sosyal Hizmetler Uzmanlık Bursu Başvuruları

Yurtdışı Vatandaşlar Burs Programları, Aile ve Sosyal Hizmetler Uzmanlık Bursu kapsamında üç ana kategoride destek sunmaktadır: Klinik Psikolog ve Psikoterapist Sertifika Destek Bursu, Davranış Bilimleri Lisansüstü Destek Bursu ve Mesleki Gelişim Destek Bursu.

Burs Miktarı ve Süresi

1. Modül: Klinik Psikolog ve Psikoterapist Sertifika Destek Bursu

  • Destek Miktarı: 10.000 Avroya kadar
  • Destek Süresi: 5 yıla kadar

2. Modül: Davranış Bilimleri Lisansüstü Destek Bursu

  • Destek Miktarı: Yüksek Lisans: 4.000 Avroya kadar, Doktora: 6.000 Avroya kadar
  • Destek Süresi: Yüksek Lisans: 2 yıl, Doktora: 4 yıl

3. Modül: Mesleki Gelişim Destek Bursu

  • Destek Miktarı: 2.000 Avroya kadar
  • Destek Süresi: 1 yıla kadar

Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvurular, kurumun internet sitesindeki online başvuru formunun doldurulmasıyla yapılır.

Bursun Amacı

YTB Aile ve Sosyal Hizmetler Uzmanlık Bursu, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın aile ve sosyal hizmetler alanında uzmanlaşmalarını desteklemeyi amaçlar. Bu burs, psikoloji, pedagoji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmet gibi alanlarda eğitim almış kişilere yönelik olarak terapi, danışmanlık gibi hizmetlerde uzmanlaşma fırsatı sunar.

Burs Kimlere Verilir?

  • Türk vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olmak
  • Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa ve Hollanda öncelikli olmak üzere, vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı ABD, Avustralya, Çekya, Danimarka, Finlandiya, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada ve Norveç ülkelerinde ikamet ediyor olmak

Modül 1: Klinik Psikolog ve Psikoterapist Sertifika Destek Bursu Psikoloji, pedagoji, sosyal hizmet gibi alanlarda klinik psikolog ve psikoterapist olarak çalışmak isteyenler için.

Modül 2: Davranış Bilimleri Lisansüstü Destek Bursu İlgili alanlarda yüksek lisans veya doktora eğitimine kabul alanlar için.

Modül 3: Mesleki Gelişim Destek Bursu Davranış bilimleri, yaşlı bakımı ve rehabilitasyon, gerontoloji, dil ve konuşma terapisi gibi alanlarda mesleki gelişim sertifikası almak isteyenler için.

Başvuru Tarihleri

2024-2025 dönemi için burs başvuruları 30 Temmuz 2024‘te başlayacak ve 31 Ağustos 2024‘te sona erecektir.

Başvuru yapmak için tıklayın