İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) Burs Başvurusu

İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV), genç ve dinamik nüfusu desteklemek amacıyla 1.000’den fazla başarılı öğrenciye karşılıksız burs imkânı sunan bir programdır. Burslar, sanayi odaklı eğitimler, staj imkânları ve mentorlük desteği ile öğrencilere kariyer gelişimlerinde katkı sağlar. Bu kapsamda, dijital burs sistemi ile çağın gereklerine uygun ve kesintisiz bir burs yönetimi sunulmaktadır.

İSOV Burs Başvurusu ve Şartları

İSOV bursu, İstanbul, Tekirdağ ve Kocaeli illerindeki üniversitelerin mühendislik fakültelerine kayıt hakkı kazanmış, maddi imkânları kısıtlı başarılı lisans öğrencilerine karşılıksız olarak verilir. Yüksek lisans ve doktora bursları da İstanbul, Tekirdağ ve Kocaeli illerindeki devlet ve vakıf üniversitelerinde tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olan adaylara sağlanır. Doktora bursu için başvuru tarihinde adayların 35 yaşından büyük olmaması gerekmektedir.

Başvuru Şartları:

  1. T.C. vatandaşı olmak.
  2. Başka bir resmi veya özel kuruluştan burs veya kredi almamak (Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan alınan öğrenim kredisi ve bursu ile engelli öğrencilere verilen burslar hariç).
  3. Gelir düzeyi düşük olmak.
  4. Ara sınıflar için yıllık genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,60 (veya muadili) olmak.
  5. Adli sicil kaydı bulunmamak.
  6. İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ illerindeki eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olmak.
  7. İlgili üniversitelerin mühendislik fakültelerinde öğrenim görüyor olmak.

Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvurular, İSOV’un resmi web sitesi veya mobil uygulama üzerinden online olarak yapılabilir. Başvuru formunu doldurduktan sonra, oluşturulan üyelikle online sisteme giriş yaparak “Başvurumu Tamamla” butonuna tıklayıp istenen diğer bilgileri doldurmak gerekmektedir. Burs almaya hak kazanan öğrencilere ödemeler aylık olarak banka aracılığı ile yapılır.

Burs Süresi ve Miktarı

İSOV bursları, yılda 9 ay süreyle Ekim ve Haziran aylarında ödenir. Başarılı öğrenciler, öğrenim sonuna kadar karşılıksız burs almaya devam ederler. Burs miktarı belirtilmemiştir.

Başvuru Tarihleri

2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs başvuruları, 1 Eylül – 30 Eylül 2024 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuru sonrası, vakıf yönetimi tarafından uygun görülen öğrenciler mülakata çağrılır. Mülakat sonucunda burs almaya hak kazanan öğrenciler, başvuru sırasında beyan ettikleri bilgilerini teyit edecek belgelerle burs talep ederler.

İSOV burs başvuru linki ve daha fazla bilgi için vakfın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Detaylar ve İletişim

Daha fazla bilgi almak veya farklı sorularınız için isov@isov.org.tr adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Burs başvuru linki (1 Eylül İle 30 Eylül başvuru tarihleri)

Burs sonuçları linkten sorgulayabilirsiniz.

Burs yönergesi için tıklayın.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir